Sådan finder du kontorlokaler som nystartet virksomhed

Er du ejer af en nystartet virksomhed, ved du nok allerede, hvor mange beslutninger der skal træffes, og hvor mange bolde du skal holde i luften på én gang. En af de vigtige beslutninger, man står overfor som nystartet virksomhed, er, hvor virksomheden skal ligge. 

Du har måske allerede kørt din virksomhed hjemmefra i et stykke tid, og forhåbentligt er virksomheden vokset. Med vækst kommer dog ofte et behov for mere plads og muligvis flere ansatte. I denne artikel ser vi nærmere på mulighederne for at finde kontorlokaler for nystartede virksomheder. Vi guider dig også til, hvordan du bedst muligt finder de rette lokaler, og hvad du skal være opmærksom på, når du træffer din beslutning.

Tip 1: Overvej den mest passende kontortype

Når du overvejer nye kontorlokaler til din virksomhed, kan du gå i flere forskellige retninger med forskellige typer af kontor. Overordnet set kan du vælge en af de følgende fire løsninger til din virksomhed:

  • kontor til leje
  • erhvervsejendomme til salg
  • kontorhotel
  • kontorfællesskab.

Vil du have dine egne kontorlokaler til din virksomhed, skal du selvfølgelig først overveje, om du vil eje eller leje lokalerne. For de fleste nystartede virksomheder vil det give god mening at leje lokalerne, da det ikke kræver en stor investering og giver dig mere fleksibilitet til at opsige kontrakten og flytte over i nye lokaler, hvis I vokser endnu mere.

To andre populære løsninger er kontorhoteller og kontorfællesskaber, som i stigende grad benyttes af flere virksomheder. På et kontorhotel kan du leje et bestemt antal pladser, som passer lige præcis til størrelsen på din virksomhed. Det giver dig mulighed for at leje mere eller mindre plads, efterhånden som dine behov ændrer sig. I et kontorfællesskab deler du kontoret med andre virksomheder, og du kan dermed drage fordel af sociale aktiviteter og netværksmuligheder.

Tip 2: Scan markedet og få et overblik

Når du har taget stilling til, hvilken type kontorlokale du foretrækker til din virksomhed, er det tid til at scanne markedet for muligheder. På vores side kan du hurtigt søge efter kontorlokaler i dit lokale område opdelt efter forskellige kontortyper. Det giver dig et hurtigt overblik over mulighederne i dit område, så du har en bedre idé om, hvordan markedet ser ud på nuværende tidspunkt. Besøg eventuelt også Københavns Erhvervshus hvis du leder efter råd som nyopstartet virksomhed i København.

Tip 3: Læs kontrakten grundigt igennem

Har du fundet kontorlokaler i dit område, som passer perfekt til din nystartede virksomhed, er det blevet tid til at skrive under. Inden du skriver under på kontrakten, bør du selvfølgelig læse kontrakten grundigt igennem. Lejeloven er anderledes for erhvervslokaler, så undersøg også dine rettigheder som lejer af kontorlokaler. Hold bl.a. øje med dette i lejekontrakten:

  • bindingsperiode
  • opsigelsesvarsel
  • depositum
  • inkluderede fornødenheder som varme og vand i lejen.