Hvilken type kontorlejemål passer bedst til din virksomhed?

Hvis du overvejer at starte en ny virksomhed op, eller hvis din allerede eksisterende virksomhed har behov for nye kontorlokaler, er det tid til at overveje, hvilken løsning du skal vælge. Der er mange muligheder at vælge mellem og mange forskellige typer af kontorlejemål. I dette indlæg ser vi nærmere på, hvordan du kan finde de helt rette lokaler og den rette type af lejemål til din virksomhed. Så er du godt klædt på til at få de perfekte rammer til dig og dine ansatte.

Traditionelt kontorlejemål eller en alternativ løsning?

Når man vælger sit kontorlejemål, tænker de fleste med det samme på den traditionelle løsning, hvor man ganske enkelt lejer sig ind i ledige kontorlokaler og betaler husleje hver måned. Man behøver dog ikke kun at overveje dette som løsning til sin virksomhed, da der også er mange andre muligheder for at finde lokaler til sine ansatte.

To af de løsninger, der i de seneste år er blevet populære, er kontorfællesskaber og -hoteller. Disse løsninger ligner hinanden ganske meget og har det tilfælles, at de begge beskriver en situation, hvor flere virksomheder opererer side om side under samme tag.

Det giver mulighed for, at man kan udvide sit professionelle og sociale netværk, og at man samtidig kan udveksle idéer og sparre med andre ligesindede. Derudover kan man dele udgifter til fælles faciliteter såsom reception, kantine, mødelokaler, internet og printere.

Hvilken type ejendom skal kontorlokalerne ligge i?

At vælge virksomhedens næste kontorlokaler kræver også, at man tager stilling til, hvilken ejendomstype man foretrækker. Det kan f.eks. være et valg mellem moderne nybyggeri i centrum af byen eller en charmerende landejendom i udkanten af byen eller i en mindre by. Hvilken ejendom man vælger, bør både afhænge af, hvordan man ønsker, at virksomheden skal præsentere sig selv udadtil, og hvilken atmosfære og stemning man vil have i sine kontorlokaler.

Vil du f.eks. gerne bruge ejendommen som en del af virksomhedens markedsføring, er det vigtigt, at den passer til virksomhedens brand og overordnede marketingstrategi. En robotvirksomhed med fokus på moderne teknologi og udvikling passer f.eks. ofte bedre til en moderne ejendom i byen.

Skal virksomheden eje eller leje lokalerne?

En af de andre beslutninger, man skal tage stilling til, når man vælger sine næste kontorlokaler, er, om virksomheden skal eje eller leje lokalerne. Der er fordele og ulemper ved både at eje og leje, og det kan være en vigtig strategisk beslutning, som har økonomiske konsekvenser langt ud i fremtiden.

Undersøg, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med både at eje og at leje, og træf din beslutning ud fra dette.